2. 12. 2012 Rozsvícení adventních světýlek

svetylka 31 20121204 1968403241[1Vánoční strom i světelná výzdoba na náměstí se rozzářila. Tradiční akci Adventní světýlka pořádá Jupiter club. Její součástí bylo také představení nové knihy o Velkém Meziříčí, kterou si přítomní mohli zakoupit a nechat podepsat od většiny autorů.

Obyvatele našeho města na adventních světýlkách přivítala krátce před pátou hodinou odpolední na připraveném pódiu před radnicí hudební skupina Žalozpěv. Poté ředitel Jupiter clubu Milan Dufek přizval k mikrofonu Ivu Záviškovou, která krátce připomněla adventní a vánoční tradice. Pozdravit Velkomeziříčské přišel také starosta města Radovan Necid, který se po nemoci již vrátil zpět do úřadu. Všem popřál klidný advent, krásné Vánoce a hlavně to nejdůležitější – zdraví.

Spolu s místostarostou Josefem Komínkem se pak ujali křtu nové knihy o Velkém Meziříčí, kterou představil vedoucí odboru školství a kultury Pavel Stupka. Ten také na pódium pozval některé autory publikace, a to jak amatérské fotografy, tak ty, kteří se podíleli na textu. Po slavnostním křtu šampaňským si už mohli zájemci knihu za 230 korun koupit ve vestibulu radnice a tamtéž si ji také od autorů nechat podepsat. Podle aktuálních informací se během nedělního podvečera prodalo kolem stovky knih. Ta má 132 stran a je v ní kromě textové části hlavně obrazová, která skýtá přes sto fotek ze současnosti. Vyšla v nákladu tisíc kusů, čili je stále ještě k dispozici. Koupit si ji můžete ve vestibulu zdejší radnice. Dílo bylo detailně představeno již v minulém čísle našeho týdeníku, aby se s ním lidé seznámili dopředu a na adventních světýlkách si ho mohli pořídit.

Pro děti byl minulou neděli již tradičně připraven nebeský pošťák, kterému mohly dát do nůše svá přáníčka k Vánocům, anebo divadelní pohádka o Pinokiovi ve velkém sále Jupiter clubu. Rovněž lidé opět vypouštěli lampiony na nebe či se mohli na náměstí občerstvit teplým čajem a dalšími nápoji.

Iva Horká

Fotogalerie

Nahoru