27. 11. 2011 Rozsvícení adventních světýlek

IMG 7915 (Medium) Na velkomeziříčské náměstí se znovu vrátil vánoční strom.

Radní našeho města se dohodli, že tuto tradici opět obnoví, a tak se před radnicí tyčí stříbrný smrk. Ten se v neděli 27. 11. vpodvečer, kdy začal advent, rozzářil adventními světýlky. ‚Zažehli' je zástupci města a Jupiter clubu (JC), ale především obyvatelé Velkého Meziříčí. Ti zaplnili celé náměstí a čekali na avizovaný program, který připravil Jupiter club.

IMG 7931 (Medium)Davy lidí tak přivítal pěvecký sbor Harmonie, jenž posluchačům zazpíval písničky z muzikálu Jesus Christ SuperStar. Po nich předal moderátor akce Milan Dufek, ředitel Jupiter clubu, slovo profesorce zdejšího gymnázia Evě Kočí Valové. Ta připomněla význam adventu, ale také historii vánočního stromu. Stejně tak starosta města Radovan Necid přidal zdravici všem lidem a zejména dětem, kterým patřičně zářila očka. S údivem sledovaly zhruba dva tisíce žárovčiček, svítících zářivou modrou barvou. „Děkuji paní Nedomové, která městu tento krásný smrk věnovala," uvedl k původu stromu Necid.

Protože zástupci města nechtějí jen tak kácet zdravé stromy, vydali výzvu pro zdejší lidi, aby jim pro tento účel jehličnany darovali a po Třech králích, kdy se vánoční výzdoba odstraňuje, jim ho zase město vrátí.IMG 7964 (Medium) „Nabídek máme naštěstí dostatek," dodal starosta. Poté, co se rozsvítil vánoční strom i světla na lípách uprostřed náměstí i ostatní výzdoba ve městě, lidé pouštěli svoje balonky štěstí, poslouchali písničky Harmonie, zašli si na grog do kavárny Orchidea či s dětmi na pohádku do velkého sálu Jupiter clubu. Děti už tradičně nosily svoje přáníčka pod vánoční stromeček nebeskému pošťákovi, který svoji velkou nůši otevřel ve foyer velkého sálu, kde pro ně probíhala pohádka Zimní příhody včelích medvídků.

Text a foto: Iva Horká/týdeník Velkomeziříčsko

Více fotografií naleznete zde.

IMG 7982 (Medium) (2)IMG 7977 (Medium)

Nahoru