Kraj odmítl řešit nebezpečnou křižovatku

most Vrchovecka - KasparKraj Vysočina odmítá upravit jedno z nejnebezpečnějších dopravních míst na Vysočině - most na křižovatce ulic Vrchovecká a Poříčí ve Velkém Meziříčí.

Velkomeziříčskému starostovi Radovanu Necidovi to dopisem sdělil náměstek hejtmana pro dopravu Libor Joukl.

"Pan náměstek mi odpověděl, že je most v dobrém technickém stavu a žádná rekonstrukce nebude. Problém je ale v tom, že rekonstrukce nemá souvislost se stavebním stavem mostu, ale s tím, že přes jeho zábradlí do křižovatky není vidět," říká starosta Radovan Necid.

Kraj sám eviduje křižovatku jako jedno z nejnebezpečnějších míst na Vysočině. Jen za posledních pět let se zde stalo 11 dopravních nehod. Betonová zeď na mostě brání výhledu všem, kdo chtějí od místní polikliniky vjet na hlavní silnici a situaci nijak nevyřešilo ani umístěné zrcadlo. Podle statistiky zde navíc denně projede více než 5000 aut.

"Kraj sám ve svých materiálech navrhoval betonové zábradlí snížit. Stejné řešení nekompromisně požaduje i dopravní inspektorát ve svém stanovisku z jara letošního roku. Všichni prostě vědí, že je jen otázkou času, kdy se zde stane něco opravdu závažného, ale pan náměstek se zřejmě rozhodl hrát mrtvého brouka," prohlásil starosta Necid.

Město teď zvažuje, co dělat dál. "Nechceme jen nečinně čekat, až se opraví všechny silnice kolem Přibyslavi a Pelhřimova a dojde na Velkomeziříčsko. Proto se pokusíme s krajem dál o situaci jednat a přesvědčit je, že jedno z nejsložitějších dopravních míst na Vysočině nelze jen tak odbýt krátkým dopisem," plánuje Radovan Necid.

Nahoru