Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 14

Recenze (132)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Asi nejsterilnější díl co vyšel po Godzille (2014) .  Kong žije v duté Zemi Godzilla na Zemi jednou  se Kong dostane pod dutou zemi kde je civilizace kde vládne Scar King (zjizvená opice) ten má jako otrokyni ledovou ještěrku Shimo tuším  chce se dostat na Zemi. Ti z té civilizace  povolají nějak tu holku co umí mluvit s Kongem , aby oživila Mothru (její smrt v předchozím díle tudíž nedává ani smysl) s ní jdou další 4 lidi (voják , její ´´matka,, , Kongův zubař a ten konspirační teoretik z minulého dílu). Godzilla to nějak cítí taky tak  se jde nabít narůžovo (tohle je tam nejspíše jen kvůli tomu, aby se zbavili dalšího titána)  a na konci se pobijou. Scar King je sráč, který bez té  ledové ještěrky je nulový na co se ta Godzilla nabíjela je mě záhadou , protože by je dala oba jak nic.  Lidské postavy jsou nudné jelikož víte, že  nikdo neumře, protože jsou důležité  v celém filmu umře jeden voják a to ještě takovým nudným způsobem závěrečný boj taky žádná hitparáda. Naštval mě i konec kdy si Kong zotročil tu ledovou ještěrku místo, aby jí dal svoboda tím pádem není lepší než Scar King. Jo a jinak ta civilizace si mohla kdykoliv zavolat o pomoc a má technologii co dokáže  přesunout lidi ze Země k nim proč to nepoužila dříve a nepovolala  si jiné titány třeba Ghidoraha nebo Rohana? Dal bych si reparát s Ghidorahem a pak bych to radši ukončil začíná to mít trasformeří tendenci . P.s. Godzilla si zakempí na koloseu a všem je to u prdele ještě jim vláda vyhrožuje , že to mají nechat být? Godzilla s Kongem zde zničí pyramidy a nikomu to nevadí jako vážně?   60 procent ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Je to žánrový standard, který mě osobně stačil. Vizuálně nápaditý, akcí naplněný a hlavně zábavný snímek, jenž sbírá body přesně tam, kde by měl. Zamrzí větší absence Godzilly, nevýrazný záporák a souboje monster převážně mimo povrch Země. Mytologie a příběhové věci nedávají vůbec smysl a je to hloupé až do nebes, stejně tak jako předvídatelné. Pokud však dokážete vypnout mozek, užít si opravdovou atrakci pro kina a bavit se u dobře natočené akce, je tento snímek pro Vás jako stvořený. V opačném případě do kina nechoďte. A jestli se dočkáme trojky? Osobně si myslím, že už nebylo třeba ani pokračovat tímto a měl by se Monsterverse nějak uzavřít. Jestli tomu věřím? Ne. Pokud snímek vydělá, závěr trilogie tady máme do pár let. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Kong v Duté Zemi objevuje civilizaci, kterou terorizuje obří monstrum. A protože na něj sám nemá, musí spojit síly s Godzillou. No a celou dobu se to všechno strašlivě řeže. Nový příspěvek do Monsterverse je totální pitomost, jenže režisér Adam Wingard ji zaplnil spoustou fajn bitek, hezky barevným světem a zbytečně se s ničím nezdržoval. Ty dvě hodiny jsou fajn hlasitý akční výplach. Nic víc. Ale v nic víc snad ani nikdo nedoufal. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Prakticky ten samý, všemi barvami zářící koktejl, který všechno, co jsme viděli minule, doručuje v mnohem epičtějším měřítku. Na snímku Godzilla x Kong: The New Empire je sympatické to, že si na nic nehraje. Fakt, že se jedná o čistokrevný blockbusterový výplach prezentuje s hrdostí sobě vlastní, přičemž právě v tomto bodě tvůrci snad ještě více šlapou na plyn. Jsme zde tedy svědky neskutečných bizarností (trhání zubu), které ale díky svému odzbrojujícímu způsobu prezentace vlastně docela zapadají do celkového vyznění. Právě ta vizuální stránka je opět výkladní skříní celého projektu – všechny monstra a další atrakce vypadají vážně dobře, pročež v kombinaci s dunivým soundtrackem tvoří neuvěřitelnou audiovizuální přehlídku, v níž si ale stejně všimnete určitých problémů. Tím zřejmě největším je neukojitelná chuť tvůrců přicházet s dalšími a dalšími vychytávkami a dějovými zákrutami – ve výsledku se tyto zprvu jistě dobře mířené nápady mění v nepřehlednou barevnou změť, v níž se divák po chvíli zcela ztratí. Ve finále tedy dostaneme audiovizuálně vypiplanou řež monster, které ale bohužel po nějaké době začne poněkud padat řetěz. Avšak i přes toto zjevné negativum se stále jedná o nenáročně zábavnou podívanou, které velké plátno prostě sluší. Dobrá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „Is that a mini Kong?“ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najzbytočnejších blockbusterov a najväčších vizuálnych bordelov moderného (alebo post neviem akého) Hollywoodu. Nefunguje skoro nič, snáď len sympatie ku Kongovi v prvej polovici a snaha Rebeccy o... vlastne len snaha. Na plátne sa odohráva taký chaos, že len tí najzainteresovanejší pochopia, v čom tkvie hlavný problém, čo sa práve deje v jednotlivých scénach a nakoniec aj to, kto proti komu stojí. Ak sú collateral damages zamýšľaný ironický prvok tvorcov, tak je podaný tak extrémne meta, že som na to neprišiel. Kauzalita možno dáva zmysel, ale keď behom 20 minút bojujú postavy pri pyramídach v Egypte (aj s titulkom pre tých, ktorí nevedia kde sa nachádzajú), v novej ríši pod zemou a hneď na to v Riu, tak sa to nedá brať ani vážne, ani ako zábava a vzhľadom na nezaujímavé postavy ani ako guilty pleasure. Humor je samozrejme maximálne zúfalý. Ale nuda nehrozí a nechýba množstvo facepalmov (čiže občas to guilty pleasure vykukne), takže veľmi nízke hodnotenie sa dá brať aj ako odporúčanie, 40% by znamenalo nudnú šeď. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • U pohybu Godzilly ve scénách, kdy ulehá do římského Kolosea, se nechal režisér Adam Wingard inspirovat svojí kočkou jménem Mischief. (NiWi)
  • Natáčelo od mezi červencem a listopadem 2022, a to převážně v australském státě Queensland (např. město Gold Coast). Po snímcích Kong: Ostrov lebek (2017) a Godzilla vs. Kong (2021) je toto již třetí díl v sérii MonsterVerse, který se v Austrálii filmoval – produkce pomohla vytvořit více než tisíc pracovních míst a podpořit ekonomický rozvoj země. (fiLLthe3DD)
  • V rámci marketingu byly do centra Londýna umístěny dvě sochy. Ve čtvrti South Bank byla k vidění Kongova ruka „drtící“ červenou telefoní budku, která se na místě nachází. Opičákova ruka měřila takřka 5 metrů a kromě ní ze země vykukovala i část obličeje Konga – tyto makety pak byly potaženy umělou kožešinou. Na řece Temži se zase objevila loutka Godzilly – respektive tedy její hlava a hřbet se světélkujícími ostny. Tato maketa pak zabírala plochu 20 metrů. Na výrobě obou soch, jejichž váha se pohybovala okolo jedné tuny, se podílelo cca 40 lidí a výroba zabrala 2 měsíce. Studio Warner Bros. se k podobné reklamní kampani uchýlilo i v případě filmu Meg 2: Příkop (2023) – tehdy zase byly na řeku Temži umístěny tři veliké hřbetní žraločí ploutve. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama