V ulici Nad Tratí pokračuje E.ON, město poprvé osadí LED veřejné osvětlení

27. 5. 2016

1Rekonstrukce ulice Nad Tratí pokračuje podle plánu.

Oprava kanalizace už je hotová a nyní se čeká na to, až zde E.ON opraví zemní elektrické vedení včetně rozvaděčů. Dodavatel, firma Rekostav, nastupuje v těchto dnech, práce by měly skončit do měsíce. Následně se přesunou na opravu vedení NN na ulici K Novém světu.

"Oprava kanalizace skončila dřív, než bylo v plánu. To znamená, že E.ON na tuto opravu ihned nenavázal a práce teď jakoby stojí. Je to nepříjemné v tom, že ulice je rozkopaná a zdánlivě se na ní nic neděje. Ovšem nemůžeme nijak donutit E.ON, aby začal dřív, než měl v plánu - to je logické, i oni mají své kapacity. Ačkoliv, tedy město v této věci nic nezanedbalo, přesto prosím obyvatele ulice o shovívavost," vysvětlil starosta Radovan Necid.

Jakmile tedy v červnu E.ON zrekonstruuje vedení, nastupuje prvního července další dodavatel, firma STRABAG. Ulice dostane nový povrch, nový chodník a nové osvětlení. V ulici budou navíc poprvé ve městě použita moderní LED svítidla. "Toto osvětlení je vhodné do klidnějších ulic města a je o poznání úspornější," řekl starosta Necid.

Další ulicí, která dostane LED osvětlení, je ulice K Novému světu. Zde rovněž proběhne další oprava, kterou E.ON využije k tomu, aby stávající elektrické vedení po sloupech také uložil do země. Jejich subdodavatel, tedy firma Rekostav, následně opraví chodník a veřejné osvětlení. Městská rada na svém minulém zasedání zde přidala z rozpočtu 192 tisíc korun právě na LED světla. "Ta nebyla v rozpočtu, ovšem jejich osazení znamená do budoucna takovou úsporu za elektřinu, že jsme tu mírně vyšší investici schválili," uzavřel starosta.

 

Nahoru