Soutěže

Krajská soutěž mládeže

Největší sbírku pohárů a medailí si odvezli hasiči z Velkého Meziříčí.

V sobotu 8. června 2013 se za slunečného počasí s teplotami okolo 30 stupňů uskutečnilo v areálu v HZS Kraje Vysočina v Havlíčkově Brodě, krajské kolo hry „Plamen" ročníku 2012 – 2013.

Číst více...

Soutěž mladých hasičů

V sobotu 13. října 2012 se za slunečného počasí uskutečnilo v Dalečíně okresní kolo hry „ PLAMEN " ročníku 2012 – 2013 pro mladé hasiče.

Nejmladší benjamínci sbírali zkušenosti, přes to si v Dalečíně vybojovali dvě první místa ze štafety dvojic a štafety 4 x 60 m s překážkami. Úspěšný den trošku pokazil nepovedený branný závod, který odsunul soutěžící v mladší kategorii na průběžné 5 místo z 25 kolektivů z okresu Žďár nad Sázavou. Družstvo „B" se na okresní soutěži rozkoukávalo. Přesto přezimují na krásném 9 místě.

Číst více...

Zhodnocení ročníku 2011 - 2012

Těsně před začátkem nové soutěžní sezóny je čas zhodnotit tu minulou. I když se soutěže prolínají a definitivní konec za soutěžním zápolením letošního roku bude koncem října, nová sezóna pro mladé hasiče začíná s novým školním rokem.

Naši nejmladší se pod vedením Evy Mikiškové a Lenky Jágrikové učí zvládat disciplíny požárního sportu a být součástí kolektivu, který žije a soutěží jako celek a každý člen je pro konečný výsledek týmu důležitý. V letošním ročníku nahradili odchod 7 mladých hasičů, kteří už hájí barvy starších žáků, novými, kteří se rychle zapojili do kolektivu a společně vyhráli domácí závody a na okresním kole vybojovali krásné třetí místo z 18 kolektivů.

Číst více...

Mladí hasiči úspěšní

V sobotu 19. května 2012 se za slunečného počasí uskutečnilo v Novém Městě na Moravě okresní kolo hry „ PLAMEN " ročníku 2011 – 2012 pro mladé hasiče.

Nejmladší benjamínci sbírali zkušenosti, přes to si z Nového Města odvezli bronzové medaile. Toto družstvo startovalo ve složení: Kateřina Chlubnová, Kateřina Mladá a Lucie Mladá, Pavlína Novotná, Daniel Frey, Denis Hotárek, Jan a Petr Kutlvašrovi, Jan Kratochvíl, Filip Tesař a Ondřej Žák. Vedoucími mladších žáků jsou Eva Mikišková a Lenka Jágriková.

Číst více...

Jablonecká hala

Letos podruhé vyrazili dorostenky z Velkého Meziříčí na soutěž. Tentokrát do Jablonce nad Nisou, kde se v hale soutěžilo v běžeckých disciplínách. Z celé republiky zde usilovali dobrovolní hasiči o nejlepší časy běhu na 100 m s překážkami a štafetě 4 x 100 m v kategorii dospělých. V mužské kategorii bylo přihlášeno 197 soutěžících, mezi nimi byli i 4 zástupci SDH Lhotky-sport a jeden z Velkého Meziříčí.

Číst více...

Vlčnovský pohár v disciplínách CTIF

Pokud se zeptáte sportovce, na co se v dalším roce těší, odpoví Vám většina, že na začátek sezóny. Velkomeziříčtí hasiči se konečně také dočkali. V neděli 15. dubna se v brzkých ranních hodinách vydala dvě družstva hasičů k Uherskému Brodu do města Vlčnov na soutěž v klasických disciplínách CTIF. Nervozita panovala už od začátku. Družstvo žen běhá klasické disciplíny CTIF už 5. rokem, takže jisté zkušenosti už mají a na závody se pečlivě připravily.

Číst více...

Soutěž v PU Dolnoloučská zima

V neděli 12.2.2012 se v Dolních Loučkách uskutečnila tradiční únorová soutěž v požárním útoku „Dolnoloučská zima". Toho závodu se zúčastnilo i družstvo žen sboru dobrovolných hasičů Velké Meziříčí „Fň" a to hned ze dvou důvodů. Prvním důvodem byla obhajoba vítězství z loňského ročníku. Druhý důvod byl ten, že družstvo zařadilo závod do zimní přípravy na letošní Žďárskou ligu, ve které chtějí ještě vylepšit loňské 3. místo.

Číst více...

Nahoru